Training Activerende werkvormen

MEER BEWEGING EN INTERACTIE IN JE BIJEENKOMST 

Tijdens trainingen, workshops en werkconferenties is zitten vaak de norm en heeft eenrichtingsverkeer in de overdracht nog steeds de overhand. We zitten vaak lang te luisteren. Dit is saai en bevordert niet de interactie. Het kan veel leuker! Bewegen met actieve werkvormen kan het leren bevorderen, geeft een enorme stimulans aan het opnemen en verwerken van nieuwe materie en genereert automatisch veel energie bij de deelnemers. Alleen al bij het zien van al die blije gezichten als mensen naar huis gaan, weet je dat je een effectieve bijeenkomst hebt georganiseerd. 

Veel organisatoren en dagvoorzitters van bijeenkomsten vinden het lastig om actieve werkvormen in te zetten. Ze zijn bang om het geijkte te doorbreken. Daar is inderdaad lef voor nodig. Het begint dus bij jezelf, maar hoe kom je aan die bagage en hoe pas je het zo toe dat je uiteindelijk het leren voor de ander leuker en effectiever maakt? 

Wat leer je in de training? 

In deze training gaan we aan de slag met een aantal achterliggende principes van activerend leren en vullen we je rugzak met verschillende actieve werkvormen die je de volgende dag kunt toepassen. Om de theorie in de praktijk te kunnen neerzetten, gaan wij in onze trainingen ook in op de vaardigheden, attitude en ervaring die nodig zijn om beweging en interactie in bijeenkomsten toe te passen. 

Na afloop van de training:
– Heb je inzicht in ‘bewegend leren’ en hoe je dit effectief kan inzetten bij je eigen bijeenkomsten.
– Ken je veel verschillende actieve werkvormen
– Ben je in staat om je presentatie, training of workshop actiever en creatiever te maken. Je rendement wordt groter. 

Voor wie is deze training? 

De training is bedoeld voor professionals die regelmatig workshops, expertmeetings of werkconferenties organiseren en deze actiever willen inrichten. 

Trainers 

De training wordt gegeven door Jaap de Graaf in samenwerking met Monique Hampsink. 

Jaap de Graaf
Jaap is eigenaar van Zanskar Training, Consultancy, Travel en wordt als trainer, kwartiermaker en procesmanager ingezet bij tal van maatschappelijke organisaties en samenwerkingsverbanden. Hij heeft het vermogen om mensen en partijen op bezielende wijze te verbinden en houdt daarbij oog voor de gezamenlijke missie. Hij heeft rijke ervaring als alliantiemanager in de sectoren sport, gezondheidspreventie, onderwijs, natuur&milieu en verkeer. Daarnaast is hij in de afgelopen tien jaar veelvuldig betrokken bij de opzet van publiekprivate samenwerkingen tussen bedrijfsleven en maatschappelijke partijen. 

Monique Hampsink
Monique werkt als eigenaar, coach en opleider bij Huis voor Beweging en is auteur van de boeken “Beweging in je brein” en “Goed geselecteerd”. Zij heeft de gave om mensen te raken en in contact te brengen met hun innerlijke drijfveren. Als geen ander weet zij een veilige sfeer te creëren waarin je laat zien wie je echt bent en wat je wilt veranderen. Monique heeft veel ervaring met het trainen en coachen van professionals en managementteams en is goed thuis in het systemisch krachtenveld waarin organisaties opereren. 

 

Jaap en Monique zijn beide opgeleid aan het Instituut voor Toegepaste, Integrale Psychologie (ITIP) en hebben beide diverse leergangen gevolgd (Phoenix Opleidingen, Systemisch werken in organisaties aan het Hellinger Instituut, procesmanagement en organisatieontwikkeling bij SIOO en Energetische leergangen). 

Het belangrijkste is hun rijke ervaring in het werken met mensen op organisatie- en identiteitsniveau en hun liefde voor het wakker maken van verborgen krachten. 

Groepsgrootte max. 8 personen 

Meer informatie over Activerende Werkvormen?

Fout: Contact formulier niet gevonden.