Zanskar Travel Winterreis 2024

Zanskar Travel biedt een heerlijke winterreis aan in het Franse dorp Nevache. Dit ligt op 1600 meter hoogte in het dal van de Clarée nabij Briancon. Het is een prachtige vallei met verschillende sportieve mogelijkheden in de sneeuw en met veel zonuren. Daarnaast is het oude dorp zeer pittoresk. De weg houdt in de winter op bij Nevache, dus daarna moet je met de ski’s, de slee of de benenwagen verder het gebied in. Met een groep gelijkgestemde winterliefhebbers mensen trek je er dagelijks op uit. Elke dag lekker inspannende tochten op de langlaufski’s, met sneeuwschoenen of wat ook maar in de sneeuw vooruitkomt. Om daarna heerlijk te ontspannen bij het haardvuur en te genieten van een gezonde én lekkere maaltijd met groente in de hoofdrol. Deze maaltijd wordt telkens door een ander tweetal uit de groep klaargemaakt onder de bezielende leiding van Paula Middendorp van Paula’s Catering & Kookworkshops.

De accommodatie

Het chalet beschikt over vijf kamers met zowel tweepersoonsbedden als losse bedden. Er is plek voor ruim 10 personen. Het in 2023 gemoderniseerde chalet is van alle gemakken voorzien, heeft een ruime keuken en ligt vlakbij het oude dorp.

Het gebied

Nevache ligt op ca. 1150 km van Utrecht. Het ligt in het prachtige dal van de Clarée en wordt omringd door machtige bergen. Het is bij uitstek een langlaufgebied waar je zowel geprepareerde loipes hebt als eindeloze crosscountry mogelijkheden. Daarnaast kun je sneeuwschoenwandelen naar prachtige berghutten hogerop in de bergen (sommigen zijn open in de winter) of gaan toerskiën. Er zijn geen liften in het dal, dus voor pisteskiën moet je zo’n 25 km verderop.

De reis

De heenreis gaat via Lyon en Chambery en doen we in twee dagen. We vertrekken 1 maart, rijden ca. 8 uur en overnachten ergens in de buurt van Chambery of Grenoble. De volgende dag zijn we dan in 3 a 4 uurtjes in Nevache. De terugreis doen we in 1 dag. We vertrekken op 9 maart vroeg en rijden door tot we thuis zijn. Het vervoer regelen we onderling.

Ervaring en conditie

Het is een voordeel als je ervaring hebt met skiën of langlaufen. Je kunt dan een heel afwisselend programma volgen. Maar ook als je alleen van wandelen houdt, kun je natuurlijk mee. Je bent dan wel meer afhankelijk van of er andere deelnemers meegaan die alleen gaan sneeuwwandelen. Je conditie moet zodanig zijn, dat je gemakkelijk in de bergen dagtochten van 4-6 uur kan volhouden. Jaap is een ervaren allround wintersporter en heeft zelf jarenlang langlaufweken in dit gebied georganiseerd. Hij zet de tochten uit en zorgt ervoor dat het veilig en verantwoord gebeurt.

Het programma

Het programma kan er elke dag anders uitzien en is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en het weer. Om een beeld te krijgen hierbij een mogelijke opzet.

  • 1/3: Heenreis door Frankrijk. Slapen in eenvoudig hotel/pension.
  • 2/3: Halve dag autoreis en halve dag verkenning Nevache en omgeving.
  • 3/3: Langlaufen op de loipes rondom Nevache en korte tocht het dal in.
  • 4/3: Langlaufen/wandelen naar Refuge Laval aan het eind van het dal.
  • 5/3: Wandeling op sneeuwschoenen naar een van de berghutten waar we kunnen lunchen (eventueel kun je dat ook met toerski’s doen).
  • 6/3: Langlauftocht naar de Col de l’Echelle op de Italiaanse grens.
  • 7/3: Skiën in Montgenevre voor de liefhebbers (met de auto ongeveer 45 min. rijden). Anderen hebben een rustdag of activiteit naar keuze.
  • 8/3: Langlaufen/wandelen naar de Col D’Izoard, lunch in Refuge Napoleon op de pas en afdaling met sleeën of ski’s (met auto ca. 30 min. rijden)
  • 9/3: Terugreis naar Nederland.

De prijs

Deze reis kost € 650,- per persoon. Dit bedrag is inclusief een basisvoorraad eten en drinken, maar exclusief reiskosten, huur van skimateriaal of sneeuwschoenen en een langlaufvignet.

Vraag uitgebreide informatie bij Jaap de Graaf

[wpforms id=”5035″]